Antilopen Gang – Cultura Nova 2017

Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Duitsland heeft op hiphopgebied een naam hoog te houden en Antilopen Gang mag gezien worden als een van de nieuwe vaandeldragers. De groep uit Düsseldorf, die met live-band optreedt, neemt geen blad voor de mond als het om het aankaarten van maatschappelijke vraagstukken gaat. Soms hard, als het nodig is, als ze hun afkeur van rechts-extremisme willen laten horen. Maar vaak ook met een knipoog, als het even kan, zoals in viral hit ‘Fick Die Uni’ over stereotype studenten of ‘Pizza’ waarin ze verklaren erin te geloven dat pizza de wereld kan redden. Hun meest recente album ‘Anarchie und Alltag’ kwam eerder dit jaar op één binnen in de Duitse albumlijsten en nu zijn ze voor het eerst te zien met een eigen clubshow in Nederland.

Antilopen Gang is een rapgroep uit Düsseldorf opgericht door Danger Dan, Koljah, Panik Panzer en NMZS. Ze scoorden in eigen land een heuse viral hit met ‘Fick Die Uni’ in 2009, een track die het stereotype student uit Duitsland spottend aankaart. De afgelopen jaren, sinds het album ‘Aversion’ uit 2014, is de populariteit van de groep sterk gestegen en momenteel zijn ze een van de populairste acts bij onze Oosterburen, getuige een optreden op Rock Am Ring, de eerste plek in de albumlijst eerder dit jaar, maar ook doodsbedreigingen. Want Antilopen Gang neemt geen blad voor de mond en weet daarmee regelmatig voor opschudding te zorgen in eigen land. Ook op hun nieuwe album ‘Anarchie und Alltag’, naar eigen zeggen een ‘Labyrinth der Absurditäten, Analysen und Aversionen’ gooien ze weer olie op het Duitse hiphop-vuur. En dat gaat alle kanten op: van een atoombom op Duitsland tot de laatste Tindermatch. In hun meest recente single ‘Pizza’ gaat het over het verval van de wereld: overal crisis, oorlog, uitstervende bijen, smeltende ijskappen en terreur. “Das ist echt verrückt! Leute, ist das nötig?” Om vervolgens doodleuk in het refrein te zingen: “Oh, ich glaube fest daran dass uns Pizza retten kann!”

Wie zich verdiept in deze groep waant zich tussen zelfverheerlijking en zelfkastijding, weet niet of hij nu tranen in de ogen heeft staan van ellende of van de absurde humor. Gelukkig vaak het laatste, wat ook live tot uitdrukking komt in feestelijke, uitbundige shows. Ze komen mét band naar Heerlen en beloven een show in drie delen die alles in zich zal hebben, van hiphop tot punk.

Dit concert wordt georganiseerd door Cultura Nova Festival i.s.m. Parkstad Limburg Theaters en poppodium NIEUWE NOR in de NIEUWE NOR in Heerlen. De kaartverkoop is gestart.

augustus 24 2017

Details

Date: 24-8-2017
Time: 20:00 - 23:00
Cost: €12,50
Evenement Categories:
Evenement Tags:,
Website: Visit Event Website

Venue

Nieuwe Nor

Pancratiusstraat 30
Heerlen, United States

+ Google Maps

Organisator

Paperclip Agency
Phone: 0243239322
Email:
Website: Visit Organizer Website