KRS-One / Kool Keith / Ultramagnetic MCs

Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

 

Een natte droom wordt werkelijkheid voor liefhebbers van old-school hiphop: zowel KRS-One als de baanbrekende legendarische formatie Ultramagnetic MCs staan zondag 5 maart in Paard van Troje. Vóór de optredens van deze grootheden wordt Mike Redman’s hiphop-documentaire ‘Sample: Not For Sale’ (8,7, IMDB) vertoond. Dit wordt een editie van Ultimate 88 Hip Hop Reunion voor in de boeken.

Tijdsschema
Kleine zaal:
13.30 uur: inleiding Mike Redman
13.45 uur: docuvertoning ‘Sample: Not For Sale’

Grote zaal:
15.00 uur: deuren open
16.00 uur: KRS-One
17.30 uur: Ultramagnetic Mcs

KRS-ONE
You better bow down, want deze man kun je gerust koning van het hiphop-landschap noemen. KRS-One stond aan de wieg van de hip hop en ontpopte zich tot één van de meest gerespecteerde namen uit het genre. De New Yorker maakt bij zijn doorbraak direct indruk als frontman van de invloedrijke groep Boogie Down Productions, die op dat moment –  samen met Public Enemy – de scene domineert. In de jaren ’90 besluit hij solo verder te gaan. Hij flikt het dan wederom om enkel kwaliteit te leveren en hip hop juweeltjes uit te brengen waarbij hij politieke statements over old-school boom-bap beats spit. Onder andere de klassieker ‘Sound Of Da Police’ is daar het ultieme voorbeeld van.

Ultramagnetic MC’s
They’ll take your brain to another dimension! Het zijn de begindagen van de hip hop, eind jaren ’80, wanneer Ultramagnetic MC’s hoge ogen gooit met debuutalbum ‘Critical Beatdown’, een productie die direct als baanbrekend wordt beschouwd. De mannen uit de Bronx leggen met hun moddervette beats en experimentele gebruik van samples direct een funky bodem voor artiesten als Cypress Hill, House of Pain en Public Enemy. En jawel: ook rijmmeester Kool Keith, één van de meest excentrieke persoonlijkheden uit de hip hop-scene, is vanavond aanwezig. Dankzij zijn vlugge lines, ingenieuze teksten en krankzinnige flow klinkt de oldskool hip hop van Ultramagnetic MC’s nog altijd fris in de oren. He will come around with TR Love, Ced Gee en Moe Love, roastin MC’s with fire, to burn the toy liar!

Sample: Not For Sale
Vandaag kun je ook een exclusieve en eenmalige screening van de documentaire ‘Sample: Not For Sale’ verwachten, welke is geregisseerd door guerilla filmmaker Mike Redman. Deze zelden eerder vertoonde docu toont op unieke wijze de cultuur binnen het samplen in de hiphop wereld. Mike Redman lardeert zijn film voortdurend met visuele en auditieve knipoogjesen en laat o.a. ook Ultramagnetic MC’s en KRS One aan het woord. De docu krijgt een 8.7 op IMDB, dus grijp je kans om hem te zien!

The Ultimate ’88 Hip Hop Reunion
Deze avond wordt georganiseerd in samenwerkig met The Ultimate ’88 Hip Hop Reunion. 1988 was een heel erg mooi jaar in de geschiedenis van hip hop. Elke zondagmiddag was het raak in het Haagse podium Paard van Troje. Vanuit heel Nederland kwamen hip hop-fans bij elkaar om de unieke sfeer mee te maken. Jongens zoals Def Rhymes, Postman, All star Fresh en Deams waren vaste bezoekers. De nieuwste platen werden gedraaid door resident DJ Gizmo en er werd gedanst op Public Enemy, Kid & Play en Salt & Pepa. Uit de US kwamen artiesten zoals Jungle Brothers, KRS One, DJ Cash Money, Ice T, en Queen Latifah. Iedereen wilde er zijn en men praat er nog regelmatig over; wat een tijd! Uit de behoefte om deze hoogtijdagen te blijven vieren is The Ultimate ’88 Hip Hop Reunion geboren met als doel om eens per jaar (of vaker) dezelfde sfeer uit 1988 neer te zetten! Meer weten: 

www.facebook.com/hiphopreunion

maart 05 2017

Details

Date: 5-3-2017
Time: 13:00 - 19:00
Cost: €25
Evenement Categories:
Evenement Tags:, , , , , , ,
Website: Visit Event Website

Venue

Paard van Troje Den Haag

Prinsegracht 12
The Hague, Zuid Holland 2512GA Nederland

Phone:

070 750 3434

Visit Venue Website

Organisator

The Ultimate 88 Hip Hop Reunion
Phone: 070 750 3434
Email:
Website: Visit Organizer Website