Sef is in kleur

Sef is in kleur

De pre-album showcase van Sef voor het nog te verschijnen album “ In Kleur” begint vanwege een vertraagde vlucht vanuit Frankrijk twee uur later dan eerder aangekondigd. We staan op donderdagavond in de kleine zaal van Paradiso, Sef komt om vijf over tien in z’n eentje op en dat zal hij gedurende z’n optreden ook blijven.

De zaal is warm en gevuld met familie, vrienden, incrowd en fans van Sef. Het is zijn feestje, dat is duidelijk.

De titel van zijn nog te releasen album doet hij, naast z’n bloes, vooral eer aan met een Game of Thrones-achtig puntig geval op het podium dat gedurende het optreden steeds van kleur verandert.

Sef doet z’n best om niet te blijven hangen in dingen die hij eerder heeft gedaan. Hij is z’n eigen begeleiding en mixt z’n eigen muziekjes in en aan elkaar. De stijl is onverwacht electronisch en dat wordt verder gevoed door nummers als Sex, Drugs en Synthesizers en Robot Sex (van de vorige plaat De Leven). Trouwens, Sef doet eigenlijk best veel dingen die we al kennen…ook Diamanten en Bros before Ho’s komen voorbij.

Hij is al jaren bezig met dit album en heeft inmiddels gezegd dat de tracklist klaar is, maar dat het pas uitkomt als het af is.

Bij “Het Levensmotto” leeft de zaal op, er mag gedanst worden, ook zonder dat Sef daartoe aanspoort. Hij wil de muziek graag voor zichzelf zien werken, zonder dat hij de hele tijd zegt dat dat moet of mag.

Na 46 minuten verlaat Sef het podium weer. En als je bedenkt dat dit een “pre-showcase” voor z’n nieuwe album is, waar ook nog wat ouder materiaal voorbij kwam, dan is de vraag hoeveel nummers er op “In Kleur” komen te staan wel groot..

Oordeel: 2,5 uit 5, maar we komen graag een keer terug als het album helemaal af is.